+381 64 12 22 132 info@liverich.org

NTC kviz u Užicu – Razvoj ineteligencije kod dece kroz učenje i igru

,

Fondacija Liverich organizovala finale NTC kviza u Užicu na kom su učestvovale četiri osnovne škole iz Užica. U užičkom pozorištu, atmosfera je bila ispunjena radošću i uzbuđenjem dok su se osnovci iz četiri osnovne škole medjusobno takmičile u NTC igrama.

Ovaj događaj, koji je organizovala i finansirala Fondacija Liverich, privukao je više od 500 posetilaca, stvarajući atmosferu koja je ulivala veru u bolju budućnost.

NTC (Nikola Tesla Centar) metodologija se fokusira na razvoj mentalnog I intelektualnog potencijala dece. Njen cilj je podsticanje kritičkog razmišljanja, kreativnosti  timskog rada I empatije kod dece.

Organizacija NTC kviza u Užicu  je bila  izuzetnu priliku da se ovi principi primene u praksi i pokaže koliko je važno ulagati u mentalni razvoj najmlađih.

Roditelji koji su bili u pratnji dece, prosvetni radnici, drugari navijači , svi zajedno smo učinili da tmosfera bude prelepa I ohrabrujuća.

Fondacija Liverich, svesna značaja ovakvih dodjađaja is am metodologije, prepoznala je priliku da podrži i podstakne razvoj dece kroz NTC aktivnosti jos od 2019. Godine.  Pored same organizacije takmičenja, Fondacija je obezbedila i nagradni fond koji je dodatno motivisao učenike da daju sve od sebe. Svaka škola učesnica je dobila NTC knjige za fiziku i hemiju za školske biblioteke, drugo i trečeplasirana škole su dobile dodatnu novčanu donaciju za  bibliotečki  fond, dok je glavna nagrada – besplatan odlazak na sedmodnevni letnji NTC kamp za svih 16 članova pobedničke ekipe.

 

Linkovi:

https://www.uziceoglasnatabla.com/tag/ntc-kviz-uzice/

https://naslovi.net/2023-03-13/zoom-ue/ucenici-prve-osnovne-skole-pobednici-ntc-kviza-video/32948311

 

Skills

Posted on

June 19, 2023

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *