+381 64 12 22 132 info@liverich.org

NTC kamp u Gučevu

Učenje kroz igru, i to još u prirodi

Tokom jula smo napravili još jedan korak u našem nastojanju da na najbolji mogući način podržimo decu Užica i njihov razvoj i u intelektualnom i u socijalnom smislu.
Ovoga leta NTC kamp u Gučevu bio je brojniji za još četiri učesnika iz Užica čiji odlazak na kamp smo u potpunosti finansirali kao Fondacija.

Kao koordinator NTC centar u Užicu , hteli smo da pomognemo da deca iz Užica još dodatno prošire svoja NTC znanja, veštine i vidike! 
Opredelili smo se za NTC kamp kao poklon deci, jer smatramo da je to efikasan spoj učenja, igre, istaživanja, razvoja intelektualnih i socijalnih veština kod dece, što sve predstavlja upravo one vrednosti koje zagovaramo kroz svoj rad!

NTC tim svakog leta organizuje kampove u prirodi za decu. Na kampu deca imaju priliku da razvijaju svoju inteligenciju kroz igru i istraživanje. Cilj NTC kampa je podsticanje razvoja veština, znanja i emocija kod dece koje se u svakodnevnom životnom ritmu usporeno razvijaju ili sasvim zapostavljaju.
NTC kamp omogućava deci da upoznaju svet oko sebe, unapređuju međusobnu komunikaciju, usvajaju znanja o prirodi i snalaženje u njoj, jačaju istraživački duh i fizičke veštine.
I ako se sada pitate kako konkretno izgleda dan mališana na NTC kampu, dobili smo iz prve ruke baš ovu informaciju od Jane iz Užica…
Janu smo pitali da nam u par crta prepriča svoj dan i ono što joj se najviše svidelo na kampu. Evo šta je napisala…

Posle doručka i jutranjih vežbi sledi NTC avantura. NTC avantura počinje šetnjom kroz šumu i pravljenjem kućica od drveta, sve uz pomoć nastavnika i drugara. Druženje nastavljmao na radionicama na kojima čitamo priče Uroša Petrovića i rešavamo razne NTC zagonetke, rebuse, skrivalice i asocijacije.
Odmor na livadi smo provodili super, uz muziku i igranje raznih igara sa Rankom i predavačima.
Od aktivnosti koje smo imali uveče, meni se najviše svidelo „veče talenata“ gde smo moji drugari i ja pokazali šta najbolje znamo.
Ovaj kampu ću pamtiti po predavačima Nataši, Marku, Radi i Ognjenu od koga sam dobila hvatač snova.