+381 64 12 22 132 info@liverich.org

Fondacija LiveRich pomogla otvaranje NTC centra u Užicu

Užice je postalo deo NTC familije, što odavno i zaslužuje.

 

Ono što opredeljuje svaki naš sledeći korak i naše nove akcije jeste ideja, želja i jasna namera da život u gradu Užicu bude još bolji i kvalitetniji.
I nekako spontano i prirodno, najviše naših akcija je upravo orjentisano ka poboljšanju uslova u kojima najmlađi Užičani rastu i razvijaju se.

Jedan od naših cijeva za 2019. godinu je bio otvaranje NTC centra Užice, i veliki deo naših aktivnosti u toku same godine bio je fokusiran baš u ovom smeru.

Poslednjeg vikenda u martu organizovali smo besplatni dvodnevni NTC vikend u Užicu u kom je učestvovalo više od 400 Užičana – učiteji, predavači, roditelji i deca.
Ovaj  vikend koji je bio kamen temeljac za budući NTC centar u Užicu.

Tokom NTC vikenda više od 30 predavača iz  svih užičkih škola je prošlo obuku NTC centra, nakon čega su selektovani  najbolji, kao budući NTC predavači užičkog NTC centra.
Takodje tom prilikom su i roditelji mogli da dobiju još verniju i potpuniju sliku šta je zapravo NTC metodologija i koliko je NTC pristup koristan za maksimalan razvoj dece u ranom uzrastu.

Nakon NTC vikenda, u maju, pokrenuli smo ciklus besplatnih radionica za darovitu decu u kom su učestvovala deca iz svih užičkih škola, i koji je bio fantastična prilika da se predavači
 oprobaju u ovoj novoj i inovativnoj metodologiji rada, i za decu Užica super prilika da uče na zabavan način.

Sa novom školskom godinom, došao je na red novi ciklus radionica za darovitu decu, za nove četvrtake, i sa tim i vreme da se konačno i otvori NTC centar u Užicu
koji kroz radionice otvorenog tipa čini ovu metodologiju dostupnom deci Užica uzrasta 4-12 godina.

Fondacija je svoje resurse stavila na raspolaganje izmedju davaoca franšize NTC centra Novi Sad i dece Užica, odnosno roditelja i predavača, kao koordinator svih aktivnosti neophodnih da radionice zažive.
Praćenje rada predavača, usavršavanje predavača, oglašavanje radionica, prikupljanje preliminiranih prijava, koordinacija rasporeda, pravljenje konačnih grupa učesnika, obezbeđivanje materijala za rad,
za predavače kao i skripte za decu, to su sve aktivnosti koje smo sa velikim zadovoljstvom preuzeli na sebe, sve u cilju da naša deca, deca Užica, imaju najbolje uslove da razviju svoj intelektualni potencijal
i izrastu u mlade ljude spremne da odgovore na najbolji mogući način na različite zahteve života.