+381 64 12 22 132 info@liverich.org

UČENJE KROZ IGRU

NTC VIKEND U UŽICU

Besplatne radionice za decu, roditelje, nastavnike i učitelje

Možda se i vi kao roditelj pitate kako da na najbolji način podržite razvoj svog deteta u ranom periodu, kako da mu pomognete da maksimalno razvije svoj potencijal, kako da ga motivišete i naučite da uči na lak i zabavan način, kako da mu pomognete da nauči zadrži pažnju i koncentraciju, i  kako da nađete balans između doba savremenih tehnologija u kome živimo i dobrih starih metoda igre i zabave…

Ako je vaš odgovr DA na bilo koje od ovih pitanja, onda su radionice u okviru NTC vikenda mesto gde ćete naći svoje odgovore!

 

 

Šta je NTC sistem učenja?

 

Primarna uloga NTC programa je upotreba novih otkrića iz područja neuronauke u učionicama i u svakodnevnom životu. Program NTC učenja je sastavljen iz različitih aktivnosti i igara za decu, koje se temelje na saznanjima o razvoju i radu mozga i koje, kako mnoga istraživanja pokazuju, imaju pozitivan efekat na razvoj mozga u periodu kada je to najvažnije, u periodu najintenzivnijeg rasta i razvoja, od rođenja, pa do približno desete godine starosti.

Program NTC se već devetu godinu sprovodi u nekolicini evropskih država, a počeo je da se širi i van granica Evrope.  NTC program se sprovodi u 17 država Evrope, a akreditovan je od strane Ministarstva obrazovanja u 7 država (Srbija, Slovenija, Hrvatska, Češka, Crna Gora, Makedonija i Bosna i Hercegovina). U drugim državama, sprovodi se u saradnji sa obrazovnim institucijama (Italija, Grčka, Švedska, Island, Mađarska, Rumnija, Bugarska, Švajcarska, Slovačka i Poljska).

Autor programa je Ranko Rajović – autor NTC programa

Ranko Rajović je specijalista interne medicine, magistar neurofiziologije i doktor sportskih nauka. Saradnik je UNICEF-a za ranu edukaciju i gostujući predavač na fakultetima u nekoliko država. Osnivač Mense Srbije, a inicijator je i jedan od osnivača Mense Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Predsednik Mense Srbije u dva mandata, dugogodišnji član Borda direktora svetske Mense (2000 – 2010) i predsednik Komiteta za darovitu decu svetske Mense (2010 – 2012). 

Na kongresu Mense International, održanom na Novom Zelandu krajem oktobra 2010. imenovan je za predsednika Komiteta svetske Mense za darovitu decu. Ova počast je usledila posle Rankovog višegodišnjeg bavljenja darovitom decom i programima u vezi sa darovitošću najmlađih. U 2015. godini dobio je priznanje međunarodne Mense (MERF – Mensa education and research foundation) za intelektualni doprinos društvu.

Koautor programa je Uroš Petrović, književnik, autor 12 knjiga iz područja književnosti za decu i mlade za koje je dobio isto toliko nagrada. Knjige su mu objavljene i na italijanskom, grčkom, makedonskom, mađarskom i češkom jeziku. Dobitnik je i većeg broja prestižnih nagrada za fotografiju. Dugogodišnji je predsednik Mense Srbije i član Borda direktora Mense International. Gostujući je predavač na više fakulteta i drugih obrazovnih ustanova u Srbiji i drugim zemljama.

Cilj  radionica i seminara tokom NTC vikenda

je da pomognemo da naša deca :

 

  • Maksimalno razviju svoje intelektualne sposobnosti
  • Razviju brzinu razmišljanja, povezivanja i zaključivanja
  • Sprečimo nedostatak i poremećaj pažnje i koncentarcije u školskom periodu
  • Pravovremeno uočimo darovitu decu i podstaknemo razvoj njihovih veština
  • Na najbolji način utičemo na intelektualni razvoj dece u najranijem uzrastu upravo kroz igru

UČENJE KROZ IGRU

NTC VIKEND U UŽICU

Besplatne radionice za decu, roditelje, nastavnike i učitelje