+381 64 3396 667 info@liverich.org

Učenje kroz igru

NTC vikend u Užicu

Besplatne radionice za decu, roditelje, nastavnike i učitelje

Možda se i vi kao roditelj pitate kako da na najbolji način podržite razvoj svog deteta u ranom periodu, kako da mu pomognete da maksimalno razvije svoj potencijal, kako da ga motivišete i naučite da uči na lak i zabavan način, kako da mu pomognete da nauči zadrži pažnju i koncentraciju, i  kako da nađete balans između doba savremenih tehnologija u kome živimo i dobrih starih metoda igre i zabave…

Ako je vaš odgovr DA na bilo koje od ovih pitanja, onda su radionice u okviru NTC vikenda mesto gde ćete naći svoje odgovore!

Seminar za učitelje i vaspitače

Seminar za učitelje i vaspitače obradjuje teme o razvoju sposobnosti za učenje, o značaju rane stimulacije za motoričke i kognitivne sposobnosti, praktične aktivnosti tokom kojih učesnici ovladavaju NTC tehnikama.

Seminar za roditelje predškolske i školske dece

Ukoliko ste roditelj predškolske ili školske dece, i želeli biste da steknete super korisna znanja koja svakodnevno možete da primenite u odgoju vaše dece prijavite se na besplatan seminar.

Radionice za decu

Ukoliko želete da Vaše dete stekne kreativan i otvoren pristup razmišljanju i učenju, i da primeni praktične tehnike koje razvijaju potencijale za učenje, prijavite svoje dete na besplatnu NTC radionicu

ŠTA JE NTC SISTEM UČENJA?

 

Primarna uloga NTC programa je upotreba novih otkrića iz područja neuronauke u učionicama i u svakodnevnom životu. Program NTC učenja je sastavljen iz različitih aktivnosti i igara za decu, koje se temelje na saznanjima o razvoju i radu mozga i koje, kako mnoga istraživanja pokazuju, imaju pozitivan efekat na razvoj mozga u periodu kada je to najvažnije, u periodu najintenzivnijeg rasta i razvoja, od rođenja, pa do približno desete godine starosti.

Program NTC se već devetu godinu sprovodi u nekolicini evropskih država, a počeo je da se širi i van granica Evrope.  NTC program se sprovodi u 17 država Evrope, a akreditovan je od strane Ministarstva obrazovanja u 7 država (Srbija, Slovenija, Hrvatska, Češka, Crna Gora, Makedonija i Bosna i Hercegovina). U drugim državama, sprovodi se u saradnji sa obrazovnim institucijama (Italija, Grčka, Švedska, Island, Mađarska, Rumnija, Bugarska, Švajcarska, Slovačka i Poljska).

Autor programa je Ranko Rajović – autor NTC programa

Ranko Rajović je specijalista interne medicine, magistar neurofiziologije i doktor sportskih nauka. Saradnik je UNICEF-a za ranu edukaciju i gostujući predavač na fakultetima u nekoliko država. Osnivač Mense Srbije, predsednik Mense Srbije u dva mandata, dugogodišnji član Borda direktora svetske Mense (2000 – 2010) i predsednik Komiteta za darovitu decu svetske Mense (2010 – 2012). 

U 2015. godini dobio je priznanje međunarodne Mense (MERF – Mensa education and research foundation) za intelektualni doprinos društvu.

Koautor programa je Uroš Petrović, književnik, autor 12 knjiga iz područja književnosti za decu i mlade za koje je dobio isto toliko nagrada. Dugogodišnji je predsednik Mense Srbije i član Borda direktora Mense International. Gostujući je predavač na više fakulteta i drugih obrazovnih ustanova u Srbiji i drugim zemljama.

CILJ RADIONICA I SEMINARA TOKOM NTC VIKENDA JE DA POMOGNEMO DA NAŠA DECA:

 

  • Maksimalno razviju svoje intelektualne sposobnosti
  • Razviju brzinu razmišljanja, povezivanja i zaključivanja
  • Sprečimo nedostatak i poremećaj pažnje i koncentarcije u školskom periodu
  • Pravovremeno uočimo darovitu decu i podstaknemo razvoj njihovih veština
  • Na najbolji način utičemo na intelektualni razvoj dece u najranijem uzrastu upravo kroz igru

NTC VIKEND U UŽICU – RASPORED DOGAĐAJA

Seminar za roditelje predškolske dece: 31.03.2019. 10-13h Ranko Rajović
Seminar za roditelje školske dece: 30.03.2019. 10-11:30h Ranko Rajović
Radionica za decu 4-8 godina: 30.03.2019. 10-11:30h Uroš Petrović
Radionica za decu 8-12 godina: 30.03.2019. 12-13:30h Uroš Petrović
Seminar za učitelje i nastavnike: 30. i 31.03.2019. 9-16h Ranko Rajović i Uroš Petrović

Ako ste roditelj koji želi da unapredi svoja znanja iz oblasti roditeljstva i želite da i vaše dete učestvuje u edukativnim, zabavnim i i inetraktivnim radionicama tokom NTC vikenda, prijavite se za neki od događaja!

Učenje kroz igru

NTC vikend u Užicu

Besplatne radionice za decu, roditelje, nastavnike i učitelje

Nakon prijave, besplatne ulaznice možete preuzeti u redakciji Vesti, od 18-22.03.2019. od 12-14h